| Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 21.04. | | Poniedziałek Wielkanocny | |
Wtorek 22.04. | Chleb kanapkowy 40g, masło 5g, ser biały 15g,miód 10g, mix warzyw 30-50g, herbata ziołowa 150g II Śniadanie Warzywo 40g, słonecznik 10g | Zupa szpinakowa z jajkiem 200g (szpinak ok.25g,jajo ok.15g, ziemniaki 60g, marchew 25g, pietruszka 20g, seler 10g, koper, śmietana 12%tł 15g, mleko 2%tł 2g,przyprawy) Ryż z jabłkiem 230g (ryż 30g, jabłko 130g, jogurt grecki 10g, cukier ok.5g) kompot owocowy 200g (owoce 25g, cukier 5g) | Mus owocowy 100g |
Alergeny: | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, seler, jaja | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą |
Środa 23.04. | Chleb dyniowy 40g, masło 5g, pasta z ciecierzycy ok.20g (ciecierzyca, oliwa, przyprawy) polędwica kanadyjska 15g, mix warzyw 30-50g, mleko 150g II Śniadanie Owoc 100g | Zupa jarzynowa 200g (marchew 25g, pietruszka 20g, seler 10g, kalafior, fasolka szparagowa, cebula, makaron 16g, por 2g, śmietana 12%tł, mleko2%tł. 5g, nać, koper, przyprawy) Gulasz wieprzowy 80g (polędwiczki wieprzowe, cebula, mąka pszenna, przyprawy)ziemniaki opiekane 100g (ziemniaki, przyprawy, olej, mąka ziemniaczana), surówka colesław 60g (biała kapusta , marchew, jogurt grecki, cytryna, przyprawy), kompot owocowy 200g (owoce 25g, cukier 5g) | Jogurt malinowy 150g (jogurt naturalny,malina mrożona, cukier, mleko 2%tł) wafle ryżowe |
Alergeny: | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, seler | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą |
Czwartek 24.04. | Płatki owsiane na mleku 200g (mleko 180g, płatki owsiane 12g) chleb królewski 35g, masło 4g, ser żółty 10g, szynka z liściem 10g, mix warzyw 30-50g II Śniadanie Warzywo 40g | Rosół drobiowo warzywny z zacierkami 200g (kurczak ok.40g, pręga wołowa 20g, makaron 4jajeczny 15g, marchew 25g, pietruszka 20g, seler 10g, por, cebula, nać, przyprawy, selernaciowy) Filet z kurczaka na parze 60g (pierś z kurczaka, olej, przyprawy) ziemniaki purre ok 100g (ziemniaki 140g, masło 1,8g, mleko 7g ) surówka z buraków 60g (burak czerwony, jabłko, słonecznik, dynia, cytryna, przyprawy) kompot owocowy 200g (owoce 25g, cukier 5g) | Rogaliki drożdżowe z marmoladą 60g (mąka pszenna, drożdże, jaja, marmolada, cukier, masło) herbata owocowa 150g |
Alergeny: | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, seler, jaja | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, jaja |
Piątek 25.04. | Bagietka 40g, masło 5g, pasta jajeczna ok.20g, szt. (jaja, majonez, szczypior, pomidor), polędwica sopocka 15g, mix warzyw 30-50g,kakao 150g (mleko 2% tł. kakao, cukier) II Śniadanie Owoc 100g | Krupnik 200g (kurczak 25g, kasza jęczmienna 12g, marchew 25g, pietruszka 20g, seler 10g, por 2g, nać, cebula, czosnek) Kotlety rybne z pieca 80g (filet z miruny 80g, jaja, bułka tarta, olej, przyprawy), ziemniaki purre 100g (ziemniaki 140g, masło, mleko 2%tł) surówka z kapusty kiszonej 60g (kapusta kiszona, jabłko, cebula, przyprawy, olej) kompot owocowy 200g (owoce 25g, cukier 5g) | Soczek owocowy 200g, pałki kukurydziane |
Alergeny: | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczyca | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, seler, ryba, jaja | |
Poniedziałek 28.04. | Chleb kanapkowy 40g, masło 5g, konfitura truskawkowa 15g, ser żółty 15g, mix warzyw 30-50g, herbata owocowa 150 (herbata owocowa, cukier) II śniadanie: Warzywo 40g | Kapuśniak 200g (biała kapusta 25g, kiełbasa schabowa 15g, szynkla bez kości ok.20g, ziemniaki 60g, marchew 25g, pietruszka 20g, seler 10g, koper, czosnek, koncentrat pomidorowy 2g, przyprawy) Makaron z serem i musem truskawkowym 250g (makaron 50g, ser biały 50g, śmietana 18%, truskawka mrożona 50g, cukier 8g) sok owocowy 200g | Budyń czekoladowy 150g (mleko, kakao, mąka ziemniaczana,mąka pszenna, masło, cukier) chrupki kukurydziane |
Alergeny: | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, seler | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą |
Wtorek 29.04. | Płatki kukurydzianena mleku 200g (mleko 180g, płatki kukurydziane 25g) chleb dyniowy 40g, masło 4g, szynka z liściem 10g, jajo ½ szt.mix warzyw 30-50g II Śniadanie Owoc 100g | Zupa pomidorowa z makaronem 200g (kurczak ok.20g, marchew 25g, pietruszka 20g, seler 10g, por 2g, nać, makaron 16g,koncentrat pomidorowy 10g, śmietana 12% 15g, mleko 2%tł. 5g, przyprawy) Kotlety mielone z pieca 70g (szynka wieprzowa 60g, jaja 6g, bułka pszenna 5g, cebula 6g, przyprawy), ziemniaki opiekane 100g, marchewka z groszkiem 60g (marchew, groszek zielony, masło, mąka pszenna, cytryna, przyprawy) kompot owocowy 200g (owoce 25g, cukier 5g) | Deser jogurtowy 150g (jogurt grecki, cukier, czarna jagoda mrożona, herbatniki) |
Alergeny: | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, jaja | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, seler, jaja | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą |
Środa 30.04. | Bułka graham 40g, masło 5g, pasta z tuńczyka 20g (tuńczyk, cebula, kukurydza, oliwa, przyprawy) szynka drobiowa 15g, mix warzyw 30-50g, kawa zbożowa z mlekiem 150g (mleko 2% tł. kawainka, cukier) II Śniadanie Warzywo 40g | Zupa koperkowa 200g (marchew 25g, pietruszka 20g, seler 10g, ziemniaki 60g, śmietana 12%tł 15g, mleko 2%tł 2g, por, nać, cebula, czosnek) Leczo z ryżem ok. 230g (cukinia, papryka, pomidory, filet z piersi kurczaka, cebula, przyprawy, koncentrat pomidorowy, czosnek, olej, przyprawy, ryż brązowy 30g) kompot owocowy 200g (owoce 25g, cukier 5g) | Owoc 1szt/ 100g |
Alergeny: | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą | Zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, seler | |
Czwartek 01.05. | | Święto Pracy | |
Piątek 02.05. | | Dzień Flagi RP | |